Nieuwe Expression E+ combineert comfort en prestaties

dinsdag 23 april 2024

Product

De Expression E+ is onze nieuwe lichtgewicht en duurzame e-bike, die uitermate geschikt is voor de dagelijkse ritjes en recreatieve tochten.

De Expression E+ is ontworpen om rijders zelfvertrouwen en controle te bieden. Dankzij het sterke aluminium frame met lage instap heeft de fiets een comfortabele en stabiele geometrie. De 63 mm verende voorvork absorbeert hobbels en trillingen en de brede 55 mm banden zorgen voor een comfortabele rit op diverse ondergronden.

SLIMME ONDERSTEUNING
De Expression E+ wordt aangedreven door een SyncDrive Core 50 Nm motor met ingebouwde Smart Assist technologie. De Smart Assist past automatisch het niveau van trapondersteuning aan zonder dat de rijder instellingen hoeft te veranderen tijdens het fietsen. De Smart Assist maakt gebruik van sensoren zoals hellingdetectie en een snelheidsmeter om samen met geavanceerde algoritmen het optimale niveau van ondersteuning te bieden. Het resultaat is een natuurlijke rijervaring die de efficiëntie optimaliseert voor zowel de rijder als het batterijsysteem.

Consumenten hebben voor de Expression E+ de keuze uit EnergyPak 500 Wh of 600 Wh accu, die is gepositioneerd op het frame. De laadpoort bevindt zich hoog op het frame bij de balhoofdbuis, wat het gemakkelijk maakt om de stekker in te pluggen zonder dat je hoeft te bukken. De sterke impactbestendige behuizing van de batterij is ontworpen met een gebruiksvriendelijke handgreep en heeft een matzwarte afwerking die matcht met de andere accessoires op deze E-bike.

COMFORT EN INTEGRATIE
De Expression E+ komt met verschillende aandrijfopties. De Expression E+ 0 heeft een gemakkelijk te onderhouden riemaandrijving die zorgt voor een strakke uitstraling. De Expression E+ 1 en 2 beschikken over een interne versnellingsnaaf met zeven of acht versnellingen.De Expression E+ 3 heeft een derailleur en 9 versnellingen.

Ook op het gebied van displays biedt de Expression E+ diverse opties. De Expression E+ 0 beschikt over de RideDash EVO, Giant’s premium display met een volledig kleurenscherm. Deze is op de stuurpen gemonteerd en gemakkelijk af te lezen tijdens het rijden. Het display is gekoppeld aan de RideControl Ergo bedieningsunit die op het stuur is gemonteerd. Deze heeft gemakkelijk te bedienen knoppen om de motor en verlichting in te schakelen, de ondersteuning te wijzigen en de Smart Assist te activeren.

De overige modellen worden geleverd met de RideControl Dash, een op het stuur gemonteerde bedieningsunit. Deze twee-in-één oplossing heeft knoppen en een geïntegreerd kleurendisplay, waardoor de rijder alle benodigde informatie kan aflezen zonder een tweede scherm te hoeven gebruiken.

Lees meer over de Expression E+.

Delen