Team Jayco AlUla onthult nieuwe look voor 2024

maandag 1 januari 2024

Sponsoring

Giant's partner WorldTour team begint het seizoen met nieuwe rijders en een nieuwe look voor de Giant fietsen en uitrusting.

Met de start van de Tour Down Under minder dan twee weken weg onthult Team Jayco AlUla de nieuwe outfit en fietsen voor 2024. Het team is enthousiast over de nieuwe look en kijkt uit om de kit te showen tijdens de seizoenstart in Australië.

Topsprinter Caleb Ewan is een van de belangrijkste nieuwe aanwinsten voor de ploeg. De winnaar van vijf etappes in de Tour de France en vijf etappes in de Giro d'Italia voegt meer power toe aan de ploeg waar Dylan Groenewegen ook nog altijd onder contract staat.

"Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van onze sprinttrein", stelt algemeen manager Brent Copeland. "Met Caleb en Dylan hebben we nu twee van de beste sprinters ter wereld in ons team. Met de vooruitgang van onze huidige renners en de versterkingen die we hebben gehaald heb ik het volste vertrouwen dat we hen uitstekend kunnen ondersteunen en dat we in 2024 een van de beste sprintteams in de WorldTour hebben."

Naast het sprintduo Ewan en Groenewegen is ook Max Walscheid als rappe man aan het team toegevoegd. De lange Duitser zal een hoofdrol spelen in de finales van de grote wedstrijden.

Naast de sprints brengt de ploeg een sterke groep klimmers en klassementsmannen mee, waaronder Simon Yates, winnaar van het eindklassement in de Vuelta a España en meerdere etappes in grote rondes. Andere belangrijke manenn zijn Eddie Dunbar, Chris Harper, Filippo Zana en nieuwkomer Luke Plapp, een 22-jarig talent dat in 2022, 2023 en 2024 de Australische titel op de weg won. In 2023, zijn eerste profjaar, speelde Plapp een sleutelrol bij Ineos Grenadiers, waar hij vaak in dienst reed van Adam Yates.

De ploeg voegde dit jaar in totaal zes nieuwe renners toe. Onder hen is ook het Zwitserse talent Mauro Schmid, een 23-jarige die al verschillende grote overwinningen op zijn naam heeft staan waaronder een etappe in de Giro d'Italia.

Team Jayco-AlUla rijders hebben weer de beschikking over een volledige selectie Giant-fietsen die ze kunnen gebruiken voor verschillende wedstrijden, omstandigheden en ondergronden. De fietsen worden uitgerust met Shimano aandrijfcomponenten en CADEX WheelSystems, zadels en banden. De renners zullen ook het hele jaar door Giant helmen gebruiken, waaronder de Rev Pro en Pursuit.

2024 Team Jayco-AlUa

Lawson Craddock (USA)

Alessandro De Marchi (ITA)

Davide De Pretto (ITA)

Eddie Dunbar (IRL)

Luke Durbridge (AUS)

Felix Engelhardt (GER)

Caleb Ewan (AUS)

Angers Foldager (DEN)

Dylan Groenenwegen (NED)

Welay Hagos Berthe (ETH)

Lucas Hamilton (AUS)

Chris Harper (AUS)

Michael Hepburn (AUS)

Amund Grøndahl Jansen (NOR)

Chris Juul-Jensen (DEN)

Jan Maas (NED)

Michael Matthews (AUS)

Luka Mezgec (SLO)

Kelland O’Brien (AUS)

Jesús David Peña (COL)

Luke Plapp (AUS)

Rudy Porter (AUS)

Elmer Reinders (NED)

Mauro Schmid (SUI)

Callum Scotson (AUS)

Campbell Stewart (NZL)

Max Walscheid (GER)

Campbell Stewart (NZL)

Simon Yates (GBR)

Filipo Zana (ITA)

Delen