Ontdek de Rail en Roost MTB-helmen

vrijdag 19 april 2024

Product

Twee mountainbikehelmen van Giant, de Rail en Roost, trekken de aandacht op het parcours en in de media met lovende recensies.

Zowel de Rail als de Roost hebben een verbeterde pasvorm en hebben een MIPS-beschermingssysteem met een vijfsterrenbeoordelingen van het wereldberoemde Virginia Tech Helmet Safety Lab.

Pinkbike heeft beide helmen gerecenseerd en was onder de indruk. "Giant heeft de spijker op de kop geslagen met de Rail als het gaat om veiligheid, pasvorm en uiterlijk," schreef recensent Matt Beer. "De neutrale kleuren en vormen zouden iedereen moeten aanspreken."

Vital MTB heeft ook beide helmen gerecenseerd en merkte de verbeterde pasvorm en comfort op ten opzichte van eerdere modellen. "De bijgewerkte ronde helmvorm was direct merkbaar in beide helmen, en het was duidelijk dat het team van Giant op zoek was naar een unieke pasvorm, in tegenstelling tot de meeste helmen die we hebben gedragen," schreef recensent Tanner Stephens. "Tot onze tevredenheid hebben we tijdens het testen geen drukpunten ervaren en hoefden we het retentiesysteem niet zo strak aan te trekken als bij sommige andere helmen om een wenselijke pasvorm te bereiken."

BikeRadar waardeerde de nieuwe styling en technologieën van de Rail en schreef: "De esthetisch strakke helm bevat extra ventilatieopeningen voor een betere luchtstroom, het MIPS Air Node-rotatiesysteem voor impact, een vierstand achteraanpassing en een Fidlock magnetische gesp, waardoor het een premium optie is."

Offroad.cc noemde de Rail "een geweldige uitziende helm en een redelijke prijs" en gaf het 4 van de 5 sterren. Recensent Josh Price schreef: "Als je op zoek bent naar een minimalistische helm, met geweldige veiligheids- en comfortfuncties, is de Rail een goede keuze en is het gemakkelijk een van de beste mountainbikehelmen op de markt."

Bekijk de Rail.
Bekijk de Roost.

Delen